top of page
Search
Writer's picture ענת לוינסקי

איך לתקשר את העדר האב?

❤️❤️ שמונה דגשים והמלצות לאיך ומתי לשוחח עם הילדים לגבי העדר האב והאופן בו הם הגיעו לעולם ❤️❤️


ההמלצות לקוחות מתוך מסמך של ויצו שכתבה נונה להבי, והזכויות שמורות להם.

ההמלצות מבוססות על מחקרים בנושא ועל עדויות של ילדים שנולדו מתרומת זרע.

1. ❤להאמין בהסבר❤ ככל שהאם תרגיש טוב ונוח עם ההסבר שתתן לדברים וככל שהיא משוכנעת שתשובתה משקפת את אמונתה כך תוכל להעביר לילד תחושה של השלמה בריאה עם המצב ותוכל לשכנע גם את ילדיה.

2. ❤לדבר על כך מוקדם, ובפתיחות❤- לשיתוף הילד בנסיבות הריון אימו, בגיל מוקדם (לפני גיל 5 או אפילו 3) יש תרומה חיובית ולכן יש לעודד זאת. ישנה המלצה ,לספר כבר לתינוק הרך ( שעדיין לא מבין את דברי האם ) כדי שהאם תתרגל את השפה ואת תשובתה לכשיגדל קצת. המלצה זו מאפשרת זרימה טבעית לדברים שיודע הילד על עצמו ואין עבורו "גילויים" נרעשים.

3. ❤לפשט ולדרג את חשיפת האמת באופן המתאים ליכולת הקליטה של הילד❤. יש לתת הסברים פשוטים, קצרים, אמיתיים שיוכל להבין. להוסיף ולהעשיר את התשובה ככל שהילד יתבגר עד שיחדל לשאול ויבין את אשר נאמר לו. לא יהיה זה נכון להסיח דעתו משאלתו " איפה אבא שלי" או "איך נולדתי" לאורך זמן. ילד החוזר על השאלה עסוק בשאלה. החקרנות והסקרנות של הילד מובנים. חשוב שייווצרו יחסי אמון בשאלה קריטית זו - במיוחד כשהיא באה מיוזמת הילד.


4. ❤להנכיח את זה שישנן צורות שונות למבנה המשפחה❤. הצביעו ודברו בשיחות שונות על משפחות שונות שאיתם אתם נפגשים. במה הם דומים ובמה הם שונים. הסבירו על משפחה עם הורה אחד (אבא או אמא), משפחה עם שני הורים (אבא ואמא , אמא ואמא , אבא ואבא) ואחר( סבתא, הורים ונכדים). היעזרו בספרים מצוירים ובסיפורים. ציינו שכל משפחה בוחרת לעצמה מה שמתאים לה. כל משפחה אוהבת את הילדים. אין משפחות טובות יותר או טובות פחות . בשיחה זו אין צורך לדבר כלל על תרומת הזרע.


5. ❤גיל הילד מכתיב את רמת האינפורמציה הנדרשת❤. הסבר מלא או מורכב אינו יעיל, לא יתרום להבנת הנושא ועלול אף לפגוע ולהתקבל באופן מעוות.

6. ❤לא להתפלסף עם המושג "אבא" ❤. לילד ההבדל אינו ברור וחשוב לא לסרבל את הילד בתשובה מתחכמת:"אני אמא ואבא שלך" או "אין לך אבא, במשפחה שלך יש רק אמא וילד". עליו קודם להבין שגם עליו חלים חוקי הטבע ושכל ילד (גם הוא) נולד מתא מיוחד של גבר ומתא מיוחד של אשה. שחלק מהזוגות בוחרים להתחתן וחלק לא. שיש גם לו אב ומראש החליטו הוריו שלא להתחתן האחד עם השני. כשהילד מתעניין ומבקש עוד מידע אפשר להרחיב ולספר סיפור נחמד על הרופא שהאם הכירה ושעזר לה להכנס להריון. הרופא הכיר איש טוב לב (חשוב מאד לספר על האב האנונימי שהוא טוב לב ,שרצה לעזור) אמא רצתה רק את האיש הזה עבור הילד שלה כדי שבנה יהיה כמוהו. שהאיש הטוב הסכים לתת את התא המיוחד שלו לרופא שיתן לאמא כדי שהילד המתוק והמקסים שנולד יגדל אצלה לתמיד. כך יש לה את מי לאהוב, בדיוק מה שרצתה נולד !!!!! ממנו קיבל הילד את צבע העיניים, צבע השער, החיוך המתוק, הגובה ועוד דברים שמייחדים את הילד. (לא תמיד כל האינפורמציה צריכה להינתן בשיחה הראשונה. רצוי לתת לילד להוביל את קצב הדיאלוג ולענות רק על השאלות ששאל.


7. ❤יש לתת לילד להשמיע דבריו באופן חופשי❤. להקשיב לו היטב, להיות סובלניים, אמפטיים ותומכים לכל רגש שיעלה.


8. ❤להפיג רגשות אשם❤ יהיה על ההורה לחזור שוב ושוב על המסר שאין לילד כל נגיעה בדבר אי נוכחות האב בחייו. החלטה בעניין המשפחה היא רק בידי הגדולים וזה מה שהתאים גם לאמא וגם לאב.


מי שמעוניינת לקבל את המסמך המלא, כתבו לי בפרטי ואשלח בשמחה.


328 views0 comments

Comments


bottom of page