top of page
iStock-1273880912.jpg

המסע שלך לעבר האימהות מתחיל כאן

רוצה לדעת יותר מהיכן להתחיל? זה המאמר בשבילך

כל החלטה קטנה כגדולה, והמסע לכל ילד/ה שמגיעים לעולם, מתחילים בצעד קטן :)
החוכמה היא לעשות את רצף הצעדים שמוביל לתוצאה, באופן שהוא מעצים ותומך בך מכל הבחינות- כדי לתמוך בך בהגשמת האימהות שלך, וכדי לחסוך כסף וזמן.
הבנת הצעדים הנדרשים ברמה הפרקטית שלהם, כמו גם פיתוח יכולת ההקשבה לעצמך תוך כדי הדרך, יהפכו את המסע שלך לטוב וקל יותר.
ברמה הפרקטית כדי להפוך לאמא באמצעות תרומת זרע תצטרכי לעבור סדרת בדיקות רפואיות, בחירת מומחה פוריות, החלטה לגבי שימור פוריות, אימהות יחידנית, בחירת בנק זרע ותורם זרע.

אז מאיפה מתחילים?

 

צעדים ראשונים

ההכרה ברצון שלך להיות אמא היא הצעד הראשון במסע שלך, בין אם את כבר מרגישה בשלה לאימהות, ובין אם מדובר ברצון שקיים בך להשאיר את האפשרויות פתוחות לעתיד. ההכרה ברצון שלך להיות אמא פעמים רבות מלווה במורכבות, במיוחד אם את רווקה או בזוגיות שעתידה לא ברור, ומזמינה אותך לתהליך רגשי ופרקטי כדי להתחיל ולנוע במסלול שלך להגשמת החלום תוך חיבור לעצמך ולמה שנכון לך, הכרה במציאות, ובחירה פנימית לנוע בתוכה.

תשומת לב פנימה והקשבה לעצמך, לקצב שלך ולמה שנכון לך, במקביל להליכים רפואיים ובירוקרטיים, היא מה שנדרש ממך כדי לצאת למסע. את מוכנה?

 

שימור פוריות או אימהות יחידנית?
בין אם כבר ברור לך מה הדרך שלך- אימהות יחידנית, הקפאת ביציות או עוברים, או לחכות לאהוב ליבך שיגיע, ובין אם ממש ממש לא, אם עברת את גיל 30 ואת מעוניינת לדעת יותר על הפוריות שלך ולהבין את האפשרויות הפתוחות בפנייך, מבחינה רפואית הבדיקות להן תידרשי בתחילת הדרך זהות.

קביעת תור לרופא נשים מומלצת בשלב זה, אם כי יש בדיקות שניתן לקבל אליהן הפנייה גם מרופא המשפחה שלך.

אלו הבדיקות אותן תתבקשי לעשות לפני תהליך שימור פוריות או ניסיון כניסה להריון באמצעות בנק הזרע-

פרופיל הורמונלי: בדיקת דם פשוטה הנעשית בדרך כלל ביום 2-4 לווסת, היא נותנת תמונת מצב על המאזן ההורמונלי בגוף. על-פי רוב בדיקה זו תעשה בצום ותדרוש 3 שעות ערות טרם ביצועה.

סוג דם: מידע אודות סוג הדם ו-RH.

בדיקת נשאות איידס (HIV).

בדיקת נוגדנים למחלות: צהבת, אדמת, CMV וטוקסופלזמה.

ספירת דם כללית

תפקודי כליות וכבד

תפקודי קרישה

בדיקות שתן: כללית ותרבית (נעשות לא בזמן מחזור).

 

לצד כל אלו, רופא הנשים יבצע בדיקות נוספות הנדרשות לשם התחלת התהליך:

בדיקת אולטרסאונד של האגן הקטן

משטח צוואר הרחם-פאפ: בדיקה זו תקפה למשך 3 שנים, אך בכניסה לטיפולי פוריות מומלץ כי הבדיקה תהיה מהשנתיים האחרונות.

 

מומלץ גם לקבל הפנייה למומחה פוריות מטעם הקופה. את ההפנייה תוכלי לקבל מרופא הנשים שלך. טיפולי פוריות מתקיימים במחלקות ה- IVF (הפרייה חוץ גופית) הממוקמות בבתי החולים.

 

לפני הפנייה למומחה הפוריות מומלץ להשלים גם את הבדיקות הבאות:

בדיקת כירורג שד: מבוצעת על-ידי רופא כירורג המתמחה בתחום זה, אם יש היסטוריה משפחתית או אם את בת 40 או יותר, סביר שיבקשו ממך לבצע גם אולטרסאונד/ממוגרפיה לפני התחלת הטיפולים.

בדיקות גנטיות: ייעשו אצל אחות גנטית בקופה או במכון גנטי. בדיקות אלו הכרחיות במידה ואת מעוניינת להיכנס להריון דרך בנק הזרע או להקפיא עוברים (ואינן נדרשות לשם הקפאת ביציות). מומלץ לבצען בהקדם שכן משך הזמן עד קבלת התוצאות הינו כ-6 שבועות.
ישנן אפשרויות שונות ביחס לבדיקות הגנטיות- ישנן בדיקות בסיסיות אותן הקופה מממנת וגם אפשרות להרחיב את הבדיקות לבדיקות נוספות ולסקר גנטי מלא. מומלץ להתייעץ ולהבין את המשמעויות השונות טרם החלטה.

בנוסף, מומלץ מאוד, אך לא חובה לבצע:

בדיקת AMH (רזרבה שחלתית): בדיקה שניתן לבצע במרפאות פרטיות ועלותה כמה מאות שקלים. מטופלות מכבי בהפניית רופא נשים נעשית חינם דרך הקופה (לעיתים תלוי גיל).

 

אז השלמת את הבדיקות הנדרשות, בחרת מומחה פוריות והגעת אליו עם התוצאות ועכשיו מה?

 

נשימה עמוקה

השלמת הבדיקות הנדרשות הכרחית להנעת התהליך באופן מיטבי מבחינה טכנית-רפואית, אבל חשוב לא פחות לדאוג לעצמנו גם בפן הרגשי שכן התהליך הזה עשוי להיות מציף ומטלטל, מאחר ורובינו לא גדלנו לחלום על הקפאת ביציות, או על אימהות יחידנית דרך בנק הזרע...

אם הגעת לפה סביר כי את אישה עצמאית וחזקה שיודעת מה היא רוצה, ויחד עם זאת מטבע הדברים בתוך התהליך, עולים רגשות רבים ולעיתים סותרים, חששות, שאלות ופחדים... היות ואורך המסע הוא אינדיבידואלי ולא תחום בזמן נדרשת סבלנות ואורך-רוח. מומלץ לדאוג לעצמנו ולהיות בטוב ככל שניתן, על ידי חיבור למשאבים שלנו, לתמיכה חיצונית, ולדברים שעושים לנו טוב, כדי לפתח בתוכינו את היכולת לבטוח בדרך ובתהליך שבסופו תהפכי לאמא הטובה שאת רוצה ויודעת שתהיי.

 

התאמת פרוטוקול טיפול אישי

מומחה הפוריות על-פי רוב ימליץ על פרוטוקול רפואי אישי בהתאם לנתונים האישיים שלך: גיל, בדיקות, היסטוריה רפואית ומשפחתית ועוד. יחד עם זאת האחריות על גופך היא שלך בלבד. בדקי מה נכון לך, התייעצי עם גורמים נוספים אם צריך, וראי כיצד את הופכת את הדרך שלך ליותר מטכנית בלבד.

אם בחרת באימהות יחידנית, או שאת מעוניינת בהקפאה של עוברים (או של ביציות ועוברים ולא של ביציות בלבד), הדבר הבא אותו תצטרכי לעשות יהיה בחירת בנק זרע ותורם זרע.

בבחירה תתקלי בשאלות שאין להן תשובה אחת נכונה, וגם כאן תצטרכי למצוא את התשובה הנכונה עבורך, תוך העזרות אם תרצי בתמיכה וייעוץ חיצוניים.

שאלות שטוב לשאול בשלב הזה כדי להתקדם ולדייק את הבחירה הנכונה עבורך הן-

בחירת בנק זרע: האם פרטי או ציבורי? מהארץ או מחו"ל? זוהי בין היתר גם שאלה כלכלית

בחירת התורם: עד כמה חשוב לך לדעת מאפיינים חיצוניים, התאמה גנטית, תורם פתוח או סגור, לראות תמונה של התורם וכולי.

שאלות אלו רלוונטיות גם אם את מעוניינת בהקפאת עוברים כמובן.

 

התבוננות פנימה

חשוב לזכור שגם אם את מרגישה מוצפת כרגע, מהבדיקות, החששות, השאלות, או הענייניים הבירוקרטיים, שכל הרגשות שעולים בך עכשיו הם טבעיים. המחשבה על שימור פוריות או אימהות יחידנית, ובוודאי ההליכה בדרך לשם, מפגישה אותנו עם הרבה דברים בבת אחת. היי רכה כלפי עצמך ככל שאפשרי לך בכל רגע.  

התחברי למה שעושה לך טוב ולסיבה עבורה את עושה את כל זה.
 

את לא חייבת לעשות את המסע הזה לבד. גם ולפעמים אפילו במיוחד כיחידניות לעתיד, הרגשות שלנו חשובים, ואנו זקוקות לליווי ותמיכה שיהפכו את המסע שלנו לקל וטוב יותר.

ומוזמנת לקרוא עוד על
תהליכי הליווי האישיים איתי בדרך לאימהות

לצפות בהרצאה המוקלטת שהכנתי ובה כל המידע על הבדיקות המקדימות, בנקי זרע- איזה אפשרויות יש, איזה מידע תקבלי ומה העלויות בכל אחד, למה חשוב לשים לב בבחירת בנק ותורם, וכל שאר הדברים שממש חשוב לדעת בתחילת הדרך ושיחסכו לך כסף וזמן. קישור להרצאה כאן

או להתחיל ולהיערך כלכלית לקראת האימהות כאן


מאחלת לך בהצלחה מכל ליבי וכאן בשבילך תמיד,
ענת

הרשמי עכשיו לקבלת עדכונים על מפגשים, אירועים ומידע רלוונטי:

  ©כל הזכויות שמורות לאמא'לה - ליווי לשימור פוריות ובדרך לאימהות יחידנית 2023
תנאי השימוש באתר והצהרת נגישות

bottom of page